Annons

Afghanistan köpte jättevilla för 42 miljoner

Afghanistans ambassad har köpt ett av Sveriges dyraste hus. Enligt uppgifter till DN har de betalat 42 miljoner kronor för den exklusiva villan utanför Stockholm. Men nu har köparen stött på problem.

Villan i Saltsjö-Duvnäs utanför Stockholm.
Villan i Saltsjö-Duvnäs utanför Stockholm.Bild:Google Maps

Det 600 kvadratmeter stora huset är lokaliserat i Saltsjö-Duvnäs utanför Stockholm och har varit ute till försäljning i flera år. För några veckor sedan fick dock Afghanistans ambassad upp ögonen för fastigheten och slog till, skriver DN.

Lagfarten har ännu inte registrerats men enligt DN:s uppgifter landade prislappen på 42 Mkr. Afghanistans nuvarande ambassad ligger i ett kontorshus i Sollentuna.

Köparen har dock stött på problem då Nacka kommuns detaljplan inte tillåter att huset omvandlas till ambassad. Nu har kommunen utfärdat ett förbud med vite på 500.000 kronor för att stoppa att villan omvandlas till ambassad.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?