1515
Annons

Affärsvärlden: Tre heta aktietips

Affärsvärlden utfärdar i det senaste numret av tidningen köprekommendationer för Indutrade, Duroc och Cinnober. Rederiet Concordia Maritime tilldelas rekommendationen vänta.

Bild:AP

Efter att tidigare bedömt industribolaget Indutrade som fullvärderad byter Affärsvärlden, efter aktiens kursfall, fot till köp med en riktkurs på 199 kronor. Tidningen räknar med ett p/e-tal på 19 för nästa år baserat på vad de bedömer som försiktiga vinstantaganden.

Flera faktorer talar för en vändning i industrikoncernen Duroc som tilldelas en köprekommendation. Affärsvärldens värdering, efter hänsyn tagen till nuvärdesberäknade underskottsavdrag, hamnar vid ett enterprise value/ebit på cirka 7. Med ett risk/reward-perspektiv bedöms kalkylen som "lockande" trots en usel historik för bolaget.

Programvarubolaget Cinnober står inför en tillväxtperiod som Affärsvärlden spår kommer att ge en väsentligt ökad lönsamhet. Riktkursen sätts till 185 kronor om ett år.

Sedan Affärsvärlden köprekommenderade rederiet Concordia Maritime 2013 har aktien stigit från knappt 11 till närmare 16 kronor. Enligt tidningen väntas bättre ingångslägen i aktien ges framöver och rekommendationen blir vänta.

Hedgeduon: ”Monumental förändring” ger nya börsvinnare

Den nystartade hedgefonden Protean har har levererat en positiv avkastning sedan i våras trots att börsen är ned tvåsiffrigt. För Di berättar förvaltarna Pontus Dackmo och Carl Gustafsson om succéreceptet – och vilka bolag de ratar.

”Den förändringen är monumental jämfört med tidigare, så polletten om hur stor påverkan det har på sektorn kommer gradvis att trilla ned”, säger de om favoritaktierna.

Förvaltarna Pontus Dackmo och Carl Gustafsson.
Förvaltarna Pontus Dackmo och Carl Gustafsson.Foto:Jack Mikrut

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera