ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Affärsvärlden säljstämplar SAS – vänta med Avanza

Köp STG, vänta med Avanza och sälj SAS. De råden ger Affärsvärlden i sin senaste utgåva. 

Det danska tobaksbolaget STG har fallit på börsen trots stigande vinstprognoser, vilket har gjort att aktien blivit för lågt värderad, enligt Affärsvärlden.

"Investerare som sent i konjunkturcykeln jagar billig, ocyklisk tillväxt tar position i STG. Nuvarande kurs underskattar bolagets förmåga att driva vinst-, kassaflödes- och utdelningstillväxt", skriver tidningen.

För Avanza blir rådet att vänta, då Affärsvärlden ännu inte ser köpläge trots senaste tidens kursfall. Enligt tidningen har nätbanken haft "förtvivlat svårt" att öka intäkterna per kund de senaste åren.

Beträffande SAS anser Affärsvärlden att det är läge att sälja sina aktier då flygbolaget "saknar en tillräckligt stark marknadsposition för att kunna slå tillbaka mot sin tuffa bransch och då blir riskprofilen därefter". 

Affärsvärldens analystjänst Analys+ rekommenderade tidigare under onsdagen att köpa aktier i Softronic, med motiveringen att bolaget uppvisar god organisk tillväxt och är en av börsens mest stabila IT-konsulter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer