Affärsvärlden: Reaköp investmentbolaget

Köp East Capital Explorer och Recipharm, men vänta med Garo och HMS – det är de fyra aktieråden i det senaste numret av Affärsvärlden.

 

Bild:AP/TT

Småländska Garo fick många att göra jämförelser med Nibe när aktien noterades för ett år sedan. Likheterna bolagen emellan är flera: småländska tillverkningsbolag som växer snabbt och med god lönsamhet. Men det finns också frågetecken, inte minst då bostadsbyggande är en mycket cyklisk verksamhet.

Aktien har stigit hela 250 procent sedan börsnoteringen och på dessa nivåer vill Affärsvärlden inte stiga på. Tidningen rekommenderar att vänta.

Investmentbolaget East Capital Explorer har ändrat inriktning till aktivt direktägande i färre innehav. Affärsvärlden räknar med fortsatt stora utdelningar, återköp och inlösenprogram så länge rabatten kvarstår. Med dagens substansrabatt på 30 procent är bolaget ett av få lågt värderade investeringsbolag på Stockholmsbörsen, anser tidningen och rekommenderar köp av aktien.

I januari 2016 rekommenderade Affärsvärlden köp av Recipharm, som sedan dess är nästan oförändrad samtidigt som börsen stigit 20 procent. Men enligt tidningen är bolaget starkare nu är för ett år sedan, och försäljning och vinster ökar i snabbare takt. Det är inte dyrt, tycker Affärsvärlden som anger en riktkurs på 152 kronor på ett års sikt.

Teknikbolaget HMS Networks har stigit med 75 procent sedan i somras, till följd av accelererad organisk tillväxt i kombination med två förvärv och en gynnsam kronförsvagning. På Affärsvärldens prognoser för 2017 handlades aktien nu till höga multiplar, vilket ger litet utrymme för besvikelser. Mycket talar för att det kommer bättre lägen att gå in i aktien senare under året, skriver tidningen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?