1515

Affärsvärlden: Köpläge i skolan

Affärsvärlden ger i sitt senaste nummer råden att köpa finländska Fiskars, Internationella Engelska Skolan, Duroc och GHP Specialty Care.

Bild:TT/Jesper Frisk

Affärsvärlden anser att man i Helsingforsnoterade Fiskars betalar "ett rimligt pris för ett lönsamhetslyft i den alltmer fokuserade varumärkesportföljen". En "fet balansräkning" med dolda tillgångar bidrar också till intresset och riktkursen blir 25 euro.

Internationella Engelska Skolan får köpråd med riktkursen 78 kronor och Affärsvärlden menar att "Reepalu-rabatten" relativt andra välfärdsbolag är omotiverat stor. Givet risken varnar Affärsvärlden samtidigt för att den bara bör utgöra en liten del av portföljen.

I Duroc, som det inte ges någon riktkurs för, anser Affärsvärlden att det finns mer att hämta efter förvärvet av International Fibres Group som fick aktien att stiga med 77 procent på en dag. Efter en rekyl är aktien nu upp 40 procent sedan tidningens senaste köpråd i början av november förra året, men enligt Affärsvärlden finns mer att hämta.

Det fjärde köprådet går till GHP Specialty Care. Affärsvärlden menar att bolaget drabbas mindre av debatten om överdrivna vinster i välfärden än flera konkurrenter, i och med att bara 40 procent av intäkterna kommer från kommuner och landsting. Affärsvärlden noterar samtidigt att aktien, med ett p/e-tal på 18 respektive 15 för de kommande två åren inte dyr eller billig, " men om bolaget landar fler utländska managementavtal i samma klass är ordningen en annan". Riktkursen sätts till 15,60 kronor på ett års sikt.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?