1515

Affärsvärlden: Köpläge i den stabila utdelaren

Köp telekomunderleverantören Nolato och den stabila utdelningsaktien från servettbolaget Duni, men vänta med byggbolaget NCC och fordonsunderleverantören Bulten.

Det skriver Affärsvärlden i veckans nummer, som publicerades digitalt på onsdagen.

Bild:TT

Affärsvärlden ser inte mycket som talar för att vinstmarginalerna i Nolato ska falla tillbaka. Med huvuddelen av de anställda i Kina uppges Nolato ha goda möjligheter att parera upp- och nedgångar i konjunkturen. Enligt tidningens prognoser värderas aktien till 20 gånger årets vinst och 17 gånger nästa års vinst. Riktkursen för Nolato sätts till 391 kronor på ett års sikt. För närvarande handlas aktien kring 366 kronor.

Duni handlas för närvarande med cirka 15-20 procents rabatt jämfört med en grupp internationella förpackningsbolag. Det framgår av en genomgång av P/E-tal samt ev/ebit.

Kompenserande råvarupriser under andra halvåret och fortsatt god konjunktur i Europa gör det upplagt för en bättre organisk vinsttillväxt. Affärsvärlden ser goda möjligheter till en uppvärdering till åtminstone 135 kronor. Besked om exempelvis och/eller nya förvärv har enligt tidningen potential att lyfta aktien ytterligare.

Med ett enterprise value på 2017 års prognostiserade resultat stannar NCC:s värdering vid ett ev/ebit på 10. Det är lägre än sektorkollegan Peab på 12. Ett avkastningskrav, wacc på 9 procent ger enligt tidningen ett motiverat värde på 200 kronor.

NCC beskrivs av tidningen som "ett bra bolag med en fullvärderad aktie". Risken, eller möjligheten för de som står på sidlinjen, är att aktien drivs med överdrivet mycket nedåt nästa gång marknaden oroar sig för svensk bostads- och fastighetsmarknad.

Den största delen av Bultens lönsamhetsförbättring bedömer Affärsvärlden redan är avklarad. Med ett P/E-tal på 16 och ev/ebit på 11 med 2017 års vinstprognos bedömer tidningen som att aktien är fullvärderad. Även med multiplar, baserat på vinstprognosen för 2018 med ett P/E-tal på 14 och ev/ebit på 10 ser tidningen heller inte som tillräckligt lockande.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?