Annons

Affärsvärlden: Köp vårdbolaget

Köp Capio och finländska Fortum men vänta med Midsona och IAR Systems.

De råden ger Affärsvärlden i veckans nummer.

Vårdkoncernen Capio handlas med försiktiga antaganden om tillväxt och ökad vinst under de närmaste åren till p/e-tal på 14 respektive 12, "en ordentlig rabatt gentemot börsen som helhet".

"Rabatten är överdriven. Gör som Capios ordförande, förre Swedbankvd:n Michael Wolf. Han har köpt aktier i omgångar, senast i oktober. Riktkurs på ett års sikt: 57 kronor", skriver Affärsvärlden.

Finländska energijätten Fortums aktie kommer att handlas slagigt tills Uniper-affären är i hamn eller avblåst. Men oavsett utfall i den affären ser tidningen Fortum som "en bra defensiv sparaktie". Ett eventuellt köp av Uniper sker till "vrakpris" medan Fortum är en rimligt värderad utdelningsaktie om affären inte går igenom.

Vänta däremot med hälsovårdsbolaget Midsona vars värdering har krupit upp. Bolagets organiska tillväxt är vidare trög medan skuldsättningen är "riktigt hög", skriver tidningen vidare.

Vänta blir rådet även för programvarubolaget IAR Systems som ses som för högt värderat. Under det närmast kommande året kan en "fortsatt ljummen kursutveckling" förväntas, skriver tidningen, då p/e-talet är 27 och ev/ebit-värderingen är 20 på Affärsvärldens prognoser för 2018.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?