Annons

Affärsvärlden: Köp Rezidor vänta med JM

Köp hotellföretaget Rezidor, IT-säljaren Dustin och IC Group, men vänta med bostadsutvecklaren JM. De råden ger Affärsvärlden i sin senaste utgåva.

Rezidor har länge varit billigt eftersom bolaget alltid dragits med olika problem. Men ny vd och huvudägare kan innebära ändring på detta, enligt tidningen.

Affärsvärlden ser ett bra läge för bottenfiske och riktkursen på ett års sikt sätts till 33:80 kronor, att jämföra med dagens 24 kronor. Rekommendationen är köp.

Dustin DUST +1,93% Dagens utveckling har lanserat en ambitiös plan för de kommande åren och aktiemarknaden verkar inte ha tagit till sig hela förbättringspotentialen. Dustin är ett kvalitetsbolag vilket också syns i värderingen, men när bolaget sakta förbättrar sin lönsamhet finns det fortsatt potential - 95 kronor går att motivera på sikt, enligt Affärsvärlden som rekommenderar köp.

IC Group har gått knackigt och kursen likaså. Tappet beror enligt Affärsvärlden på svagare försäljning i ett allt svagare klädhandelsklimat. Men avknoppningar kan förbättra läget och det är inga extrema multiplar på vinsterna i nuvarande klimat. Aktien får upprepat köpråd med 200 danska kronor som riktkurs på ett år.

Bostadsutvecklaren JM JM +0,83% Dagens utveckling har rasat i takt med oron över bostadsmarknaderna, och kan se aptitlig ut för långsiktiga. Bolagets mycket cykliska verksamhet, med uppenbar motvind på kort sikt, gör att tidningen väljer att stå utanför i ett ettårigt perspektiv. Rådet blir att vänta.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?