ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Affärsvärlden: Köp fintech-bolaget

  • Foto: AP Photo/Richard Drew

Affärsvärlden rekommenderar köp av Avega och Cinnober, avvakta med Instalco och sälj för Medicover i sin senaste utgåva. Vidare köper tidningen in klädbolaget Björn Borg till sin aktiva aktieportfölj. 

Börsnykomlingen Instalcos affärsidé är inte alls så tokig. Men tajmingen och tempot gör det säkrast att stå vid sidan om. "Sammantaget gillar vi Instalcos grundidé och bolaget bör ha goda förutsättningar att bli en bra placering i ett flerårsperspektiv. I vårt korta ettåriga perspektiv är vi emellertid lite skeptiska till ledningens aggressiva förvärvsjakt i ett läge där snart sagt varje konjunkturindikator slår i taket", skriver Affärsvärlden och ger rådet att avvakta med aktien.

Medicover som är ett av Sveriges största vårdbolag gjorde i våras comeback på Stockholmsbörsen. Aktien är i dyraste laget, anser Affärsvärlden som bedömer att det rimligen kommer bättre köptillfällen längre fram. Tidningen ger säljråd och kan tänka sig att köpa tillbaka aktien på 49 kronor.

It-konsulten Avega presterar en rörelsemarginal i nivå med finkonsulterna. Värderingen är dock väsentligt lägre och det osar fyndläge. Affärsvärlden bedömer att aktien på modesta antaganden för 2018 är billigast i konsultklassen. Aktien ger också en direktavkastning på minst 5 procent. Tidningen ger köpråd en riktkurs på 38 kronor på ett års sikt.

Fintechbolaget Cinnobers resultat tyngs i år av stora investeringar. Skördetiden för Boat väntar dock nästa år och på lite längre sikt hägrar potentialen inom clearing för banksektorn. Mycket av marginaluppsidan syns redan i värderingen, men potentialen för bolagets produkter är hög. Affärsvärlden ger köprekommendation och sätter riktkursen till 100 kronor på ett års sikt.

Tyck till