Annons

Affärsvärlden: Köp Atlas Copco

I det senaste numret av Affärsvärlden rekommenderar tidningen köp av Atlas Copco, Scandinavian Tobacco och Kambi, medan finländska Kotipizza stämplas med vänta.

Bild:Atlas Copco

Det första köptipset tilldelas Atlas Copco som går igenom en stor förvandlingsprocess med bland annat en avknoppning av gruvverksamheten.

Tidningen tror att omvandlingen kommer bli gynnsam. En konjunkturuppgång i gruvbranschen lockar och rörelsemarginalen kan lyfta några procentenheter tror Affärsvärlden. Riktkursen sätts till 341 kronor på ett års sikt.

Nästa köpråd delas ut till Scandinavian Tobacco, STG, som noterades så sent som för ett år sedan. Aktien är upp 20 procent från teckningskursen och Affärsvärlden tror att det finns uppsida mot 150 kronor för aktien. Rabatten mot cigarettunga tobaksjättar är 10-15 procent. Nedsidan är risken för en hälsomedveten framtid där rökning är snabbt borttynande.

Det sista tipset tilldelas Kambi som haft en trist kursutveckling under det senaste året i spåren av oro för konkurrens och framtida spelskatter. Höga inträdesbarriärer, stor resultathävstång och hög andel intäkter från reglerade spelmarknader motiverar dock högre värderingsmultiplar. På tidningens prognoser för 2017 handlas aktien till p/e 27 och ev/ebit 22 för 2017, vilket inte ser ut som ett fyndläge resonerar Affärsvärlden. Vinsttillväxten är dock hög. Riktkursen sätts till 135 kronor på ett års sikt.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?