ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Affärsvärlden: Här är laxaktierna du bör äga

Affärsvärlden analyserar norska laxodlingsbolag i den senaste utgåvan, vilket resulterar i köpråd för tre bolag och säljråd för ett bolag i branschen. Tidningen ger även köpråd för danska STG, speloperatören LeoVegas och finska Fiskars. 

De norska laxodlarna har spelat sina kort väl under de senaste åren. Ökad produktion, ökad export och ständigt stigande världsmarknadspriser har dessutom satt fart på laxodlarnas aktier på Oslobörsen. Affärsvärlden ger köpråd för Marine Harvest, Salmar och Austevoll medan rådet blir avvakta för Lerøy Seafood, Bakkafrost och Norwegian Royal Salmon. Tidningen ger säljråd för Grieg Seafood. 

Cigarrfokuserade STG på Köpenhamnsbörsen lockar med starka marknadspositioner och generösa utdelning. Aktiens kurssvacka ger ett köpläge, anser Affärsvärlden som ger köpråd med riktkursen 125 danska kronor på ett års sikt. 

Speloperatören LeoVegas har tappat en tredjedel av börsvärdet på några månader. Bolaget växer dock urstarkt och aktien lär återigen hamna på vinnarlistan, bedömer tidningen som ger köpråd med riktkursen 96 kronor på ett års sikt. 

Finska livsstilskonglomeratet Fiskars aktie är tillbaka där den stod för ett år sedan. Det betyder köpläge. Affärsvärlden ger Fiskars ett nytt köpråd med riktkursen 25 euro på ett års sikt. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies