Annons

AF-chef får två årslöner efter me too-skandal

Den chef på Arbetsförmedlingen som i slutet av förra året fick lämna sitt chefsjobb på grund av sexuella trakasserier lämnar nu myndigheten med två årslöner, kan Di avslöja.

REFORMERA. Arbetsförmedlingen har fått kritik för SIn jätteupphandling. Ett argument för att lägga om arbetsmarknadspolitiken.
REFORMERA. Arbetsförmedlingen har fått kritik för SIn jätteupphandling. Ett argument för att lägga om arbetsmarknadspolitiken.Bild:Marcus Ericsson

Totalt får mannen drygt 2,6 miljoner kronor före skatt, motsvarande 24 månadslöner. Ingen avräkning av andra arbetsinkomster görs på beloppet.

Det framgår av den överenskommelse som har undertecknats av mannen och AF:s överdirektör Maria Mindhammar som Di har tagit del av.

Utredningen från advokatfirman Delphi i december förra året kom fram till att mannen gjort sig skyldig till sexuella trakasserier vid en julfest i december 2015, genom att ge ”förslag på sexuell samvaro” till en medarbetare. Personen upplevde inviten som kränkande och oönskad.

Advokatfirman Delphi klassar händelsen som mindre allvarlig.

Du har väl inte missat Di TV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera