ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Affärsjuridik

Advokatbyrån Schjødt tog hem storslam – nu ska de växa ytterligare

  • Thomas Nygren, Emma Berglund Uväng och Emil Hedberg, delägare i Schjødt, tog hem två priser under torsdagen. Foto: Petronelle Halvorsen

Advokatfirman Schjødt, tidigare Hamilton, tog hem en storslam när vinnarna i Årets Advokatbyrå utsågs under torsdagseftermiddagen. Byrån vann totalt två kategorier och framgången förklaras genom sammanslagningen med Hamilton under årsskiftet. 

”Den ger oss nya möjligheter till att växa i Sverige”, säger Emil Hedberg, partner i Schjødt. 

För det tolfte året presenteras branschundersökningar som gjorts av analysföretaget Regi där kundnöjdheten mäts bland Sveriges advokatbyråer, specialiserade inom affärsjuridik. 

Studien för 2019 omfattade 1150 bedömningar av totalt 23 olika advokatbyråer. Vinnarna utsågs genom utgångspunkten NKI (Nöjd Klient Index) som består av 13 kriterier, bland annat affärsnytta och prisvärdhet. 

Schjødt, tidigare Hamilton, tog hem en storslam och stod som vinnare i två olika kategorier. Dels vann firman priset som bästa advokatbyrå med en omsättning över 200 miljoner kronor samt klienternas M&A-pris som delas ut till den byrå som får det högsta sammanlagda betyget av sina klienter avseende samarbetet i transaktioner. 

”Vi lägger otroligt mycket engagemang i våra klienter och gör allt vad vi kan för att följa upp och se att de får den produkt som de uppskattar. Uppenbarligen har vi gjort något rätt där. Det är ändå klienterna som lämnar omdömena i den här undersökningen”, säger Emma Berglund Uväng, partner i Schjødt. 

  • Camilla Hedborg, marknadsansvarig i AG Advokat, fick ta emot två priser. Foto: Petronelle Halvorsen

Priset för bästa advokatbyrå tog Schjødt/Hamilton emot för andra gången. Nu ska framgångssagan fortsätta för firman som slog sig samman med Hamilton under hösten 2019 – och därmed blev en av Nordens största advokatbyråer sett till omsättning. 

”Vi ser en stor fördel med att ha verksamheter både i Sverige och i Norge. Norge är ju Sveriges största nordiska handelspartner, och den näst största totalt efter Tyskland. Vi tror därmed att vi får helt annan kraft att kunna växa i Sverige ytterligare med hjälp av den här sammanslagningen”, säger Emil Hedberg, partner i Schjødt. 

En annan advokatfirma som kan vara nöjt med det förra året är AG Advokat, verksamt inom entreprenad- och konsulträtt, som vann priset för bästa advokatbyrå med en omsättning mellan 100-199 Mkr och Stora klientpriset, som innebär bäst betyg i NKI från klienter som köper tjänster för över en miljon på årsbasis. 

”Det är kul, inspirerande och en bra start på året. Jag tror att vår framgång bygger på att vi nischade och att vi har en bra branschkunskap och spetskunskap inom våra områden”, säger Johan Lindberg, styrelseordförande på AG. 

För att fortsätta vara i frontlinjen inom branschen krävs det att byrån hänger med sin tid, menar Lindberg. 

”Det är viktigt att vara lyhörd för digitaliseringen och modernisering. Det är alltid nya generationer som kommer in och därför måste synsättet förändras för att hitta en bra dialog med klienterna”. 

  • Advokatbyrån MarLaw med Cecillia Toreim Tornberg, Katarina Ladenfors, Daniel Tornberg och Alexander Jute, tar emot sitt förstapris. Foto: Petronelle Halvorsen

I kategorin Årets advokatbyrå med en omsättning mellan 25–99 Mkr vann MarLaw som tog hem priset för den sjätte gången. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer