1515

Advenicas omsättning halverades

Cybersäkerhetsbolaget Advenica, som är listat på First North, redovisar en omsättning som sjönk till 12,8 miljoner kronor (24,5) för det andra kvartalet 2020. 

Rörelseresultatet blev -12,5 miljoner kronor, vilket kan jämföras med ett positivt rörelseresultat på 0,1 miljoner kronor motsvarande kvartal i fjol. 

Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -11,3 miljoner kronor (-11,8) miljoner kronor.

”Även om siffrorna för kvartalet inte motsvarar andra kvartalet 2019 talar de nya affärernas omfång och karaktär sitt tydliga språk – åtagandena är fortsatt långsiktiga och omfattande. Omsättningen för första halvåret ökade med drygt 13 procent och kostnadsökningarna beror främst på att vi har förstärkt organisation för att kunna leverera vunna affärer”, skriver vd Marie Bengtsson i rapporten.

Hon påpekar samtidigt att Advenicas affärer fortfarande är periodiska och uppger att bolaget arbetar på att framöver kunna jämna ut intäktsflödena. 

”Att beslut och möten skjutits upp på grund av reserestriktioner och svårighet att använda digitala medel på grund av sekretess är ytterligare faktorer som påverkat vårt resultat under denna speciella vår och sommar”, skriver Advenica-vd:n.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?