ANNONS:
Till Di.se

Adidas lanserar aktieåterköp för 30 miljarder

  • Foto: TT

Sportklädesbolaget Adidas lanserade på tisdagen ett aktieåterköpsprogram på uppemot 3 miljarder euro, motsvarande 30,5 miljarder kronor, till 2021. 

Tyska Adidas styrelse gav på tisdagen grönt ljust för ett aktieåterköpsprogram som går ut på att bolaget ska återköpa aktier för uppemot 30,5 miljarder kronor under de kommande tre åren. Första steget är att med start den 22 mars återköpa aktier för 10,2 miljarder kronor under 2018. 

"Vi fortsätter att obevekligt driva det operativa kassaflödet samtidigt som vi investerar i företaget för att säkerställa framtida tillväxt. Återköpen kompletterar vår utdelningspolicy och understryker vårt engagemang för fortsatt avkastning åt våra aktieägare", säger Harm Ohlmeyer, finanschef på Adidas, i ett pressmeddelande. 

Återköpsprogrammet är alltså ett komplement till Adidas utdelningspolicy som säger att 30-50 procent av nettoresultatet ska delas ut till aktieägarna. 

Majoriteten av återköpen kommer finansernas med likvida medel, men bolaget planerar även att finansiera delar av programmet med lån. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies