Annons

Adelaide tar medborgarna till hjälp för att forma framtidens stad

I Adelaide, Australien, tar man hjälp av medborgarna för att forma staden efter pandemin. Stadens ledning har lanserat en digital plattform för idé-utbyte och bjudit in medborgarna att bidra med sina idéer, skriver sajten Smart Cities World.

Miljonstaden Adelaide i södra Australien bjuder in medborgarna i stadsplaneringen.
Miljonstaden Adelaide i södra Australien bjuder in medborgarna i stadsplaneringen.Foto:Mostphotos

Stadstyret i Adelaide säger att det avbrott som coronapandemin inneburit I folks liv är ett ypperligt tillfälle att använda folks kreativitet och fantasi till forma hur staden ska se ut i framtiden, och hur man kan hjälpa den att återhämta sig snabbt från de sociala och ekonomiska effekter pandemin bidragit med. 

Medborgarna har fram till 8 juli på sig, och alla idéer kommer enligt styret att utredas utifrån kriterierna tid, kostnad och effekt.

Läs mer här: Adelaide invites citizens to reimagine the city after the pandemic


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?