1515
Annons

Addvise ökar omsättning och resultat

Addvise, som levererar utrustning till sjukvårds- och forskningsenheter, hade en nettoomsättning på 87,7 miljoner kronor (83,7) under det första kvartalet 2021.

Ebitda för perioden uppgick till 8,9 miljoner kronor (5,4) vilket gav en ebitda-marginal på 10,1 procent (6,4).

”Första kvartalet 2021 präglades av organisk tillväxt och kraftiga marginalförbättringar. Det är drivet av en fortsatt positiv utveckling inom våra kärnområden patientpositionering, röntgen, akutsjukvårdsprodukter och utrustning till forskningslaboratorier”, skriver vd Rikard Akhtarzand.

Periodens resultat uppgick till 2,5 miljoner kronor (-2,5) med ett resultat per aktie om 0:02 kronor (-0:02).

Orderingången för perioden uppgick till 91,7 miljoner kronor (137). Jämförelsetalet från första kvartalet 2020 innehöll en engångsorder på 50 miljoner kronor att levereras över 2020, 2021 och 2022. Rensat för den ordern ökade den orderingången med cirka 5 procent.

Kassaflöde från den löpande verksamheten för perioden uppgick till -1,3 miljoner kronor (8,7).

”Vår bedömning är att efterfrågan inom vårt produktsegment kommer att förbli hög, trots den pågående pandemin, och vår mångsidiga produktportfölj kommer att gynna oss under 2021”, skriver vd.

Han lyfter fram målet att nå 1 miljard kronor i nettoomsättning med ett ebitda på 150 miljoner kronor inom 4 till 5 år, i linje med bolagets långsiktiga finansiella mål.

Bättre än väntat för hajpade Gamestop

Foto:Jeff Roberson

Omsättningen för Gamestop, den amerikanska datorspelskedjan som hamnat i fokus de senaste månaderna, ökade med 25 procent till 1,3 miljarder dollar, motsvarande 10,7 miljarder kronor, under det senaste kvartalet. Det var en större ökning än vad analytikerna hade spått.

Bolagets förlust per aktie blev 45 cent, också det bättre än väntat. Analytikerna hade räknat med en förlust på 84 cent per aktie. Men i onsdagens efterhandel på New York-börsen på backade Gamestops aktie 9 procent, rapporterar Reuters.

Gamestops aktiekurs rusade i höjden i slutet av januari genom flera samlade aktioner på nätforum som Reddit. Småsparare tog då upp kampen mot hedgefondförvaltare, som som blankat aktien, det vill säga satsat på kursfall.

Den volatila handeln har fortsatt i Gamestop och i år har aktien stigit svindlande 1 500 procent.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera