IT-företaget Addnode har förvärvat programvarubolaget Apricon som har nio medarbetare och omsätter cirka 10 miljoner kronor.
Direkt-SE
Det köpta bolaget kommer från och med måndagen att ingå inom affärsområdet "Design Management".
Det framgår av ett pressmeddelande.
Apricon bildades 2004 och har utvecklat ett molnbaserat verktyg för projektkommunikation och dokumenthantering med bygg- och fastighetsbranschen som kunder.
Innehåll från BelysningsbranschenAnnons
Vanliga lysrör försvinner – nästan alla fastigheter berörs
Mikael Castanius, vd för Belysningsbranschen.
I höst blir det förbjudet att ta in vanligt förekommande ljuskällor, till exempel T5- och T8-lysrör in i EU. Redan nu gäller förbudet kompaktlysrör. Detta beror på en lagstiftning som förbjuder kvicksilver i belysningsprodukter. Därför är det nu hög tid att planera inför omställningen, meddelar Belysningsbranschen.
Det nya förbudet berör nästan alla befintliga lokaler som kontor, skolor, sjukhus, vård- lokaler, stormarknader, industrier, idrottshallar, med mera. Därför blir det nu viktigt för svenska fastighetsägare att börja planera för utbyte och investeringar, samt inventera behovet.
– Enligt Belysningsbranschens beräkningar rör det sig om över 17 miljoner armaturer under de kommande fem åren, säger Mikael Castanius, vd för Belysningsbranschen.
Uppmaning till Sveriges fastighetsägare - Investera nu
Som ett resultat kommer efterfrågan på både LED-lysrör och LED-armaturer vara extra hög.
– För att klara omställningen är vår uppmaning till Sveriges fastighetsägare: Inventera nu!
Utfasningen innebär en stor miljövinst både genom att kvicksilvret försvinner, men också genom en stor och märkbar energibesparing, tack vare utbytet till LED.
Belysningsbranschen är en huvudorganisation för Sveriges tillverkare och importörer av ljuskällor, belysningsarmaturer och komponenter. De har som mål att skapa intresse, sprida kunskap och verka för ökad kvalitet på belysning i den offentliga miljön.
Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Belysningsbranschen och ej en artikel av Dagens industri