Annons

Addlife föreslår utdelning: ”Osäkerheten har minskat”

Life science-bolaget Addlifes styrelse föreslår en utdelning om 0:50 kronor per aktie, efter att ha dragit tillbaka förslag om utdelning på 0:80 kronor per aktie i samband med pandemiutbrottet i våras.

Det framgår av ett pressmeddelande.

”Under de senaste månaderna har osäkerheten minskat och Addlife ALIF B -4,27% Dagens utveckling har haft hög aktivitet med väldigt stor efterfrågan från hälso- och sjukvården i många av koncernens bolag, varvid koncernen har stärkt sin finansiella ställning och likviditet. Styrelsen bedömer att Addlife därmed har förutsättningar för att genomföra en vinstutdelning”, skriver bolaget.

Mot bakgrund av förslaget har styrelsen beslutat om att kalla till en extra bolagsstämma samt att föreslå att bolagstämman beslutar om den nämnda utdelningen, motsvarande totalt cirka 56 miljoner kronor. 

Som avstämningsdag för erhållande av utdelning föreslår styrelsen måndagen den 23 november 2020. Om stämman beslutar i enlighet med styrelsens förslag beräknas utdelningen komma att utbetalas den 26 november 2020. 

Det fullständiga förslaget och villkoren för vinstutdelningen kommer att specificeras i den kommande kallelsen till en extra bolagsstämma som kommer att hållas den 19 november 2020.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera