Annons

AD klargör regler vid myndighetsflytt

Uppsagd eller tvingas säga upp sig själv? I dag kommer Arbetsdomstolen med besked om hur de statliga myndighetsflyttarna ska betraktas för de anställda.

Att som anställd tvingas flytta med, när exempelvis Fastighetsmäklarinspektionen flyttar sin verksamhet från Stockholm till Karlstad, är orimligt anser Jusek som tillsammans med fackliga kollegan ST stämde staten.

Om AD går på statens linje får det konsekvensen att den anställde måste säga upp sig själv om han eller hon inte vill flytta med. Då blir man utan uppsägningslön och straffas med karensdagar i a-kassan.

Facken anser att arbetsskyldigheten bara borde gälla där myndigheten var placerad när anställningen påbörjades.

Förutom Fastighetsmäklarinspektionen, som det aktuella fallet i AD handlar om, står flera myndighetsflyttar med hundratals statliga jobb på tur efter tidigare beslut av regeringen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?