1515
Annons

Active Biotech uppdaterar klinisk strategi – utvidgar kohort-studier

Forskningsbolaget Active Biotech kommer inför tisdagens virtuella kapitalmarknadsdag med en uppdatering av sin kliniska strategi och sina projekt.

Det framgår av ett pressmeddelande.

För tasquinimod kommer utvidgade kohort-studier att genomföras för att undersöka anti-myelom aktivitet för läkemedelskandidaten som monoterapi och i kombination med ixazomib, lenalidomid och dexametason.

Under andra halvåret 2021 förväntar sig Active Biotech ACTI -2,16% Dagens utveckling starta denna kombinationsstudie och samtidigt genomföra säkerhetsavläsning om maximalt tolererad dos som monoterapi.

För laquinimod siktar bolaget på att inleda en fas 2-studie under andra halvåret 2021 vid behandling av en form inom ögonsjukdomen uveit. Det kommer att göras med den redan utvecklade kapselformuleringen.

Vidare har Active Biotech tillsammans med Leukocare utvecklat en topikal ögondroppsformulering av laquinimod. Här krävs dock ytterligare prekliniska tester samt en studie i fas 1. Förberedelser och initiering av dessa studier pågår. Enligt den prsenterade tidsplanen ska studiestart både av fas 2-studien och fas 1-studien med laquinimod ske under andra halvåret 2021.

I den pågående fas 1b/2-studien med läkemedelskandidaten naptumomab (Anyara) i kombination med Astra Zenecas immunterapiläkemedel Imfinzi vid behandling av avancerade solida tumörer är planen att kunna visa på maximalt tolererad dos under första halvåret 2021.

Tillsammans med Neotx finns längre fram planer om studier med naptumomab i så kallade ”kalla tumörer” med dålig respons samt studier i kombination med cellgiftet docetaxel.


Polens president på plats i Ukraina – talar till parlamentet

Polens president Andrzej Duda befinner sig i Ukraina på ett tidigare oannonserat besök. Där ska han som första utländska statschef sedan kriget började tala på plats till landets parlament under söndagen, meddelar hans kansli.

Polens president Andrzej Duda.
Polens president Andrzej Duda.Foto:Czarek Sokolowski

Mer än hälften av de över 6.400.000 människor som har lämnat Ukraina sedan kriget började för nästan tre månader sedan har tagit sig till Polen.

Landet har även varit viktigt för att det ska vara möjligt att skicka humanitär hjälp och vapen från väst. Det gäller även jordbruksvaror från Ukraina som exporteras till omvärlden.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?