Active Biotech uppdaterar klinisk strategi – utvidgar kohort-studier

Forskningsbolaget Active Biotech kommer inför tisdagens virtuella kapitalmarknadsdag med en uppdatering av sin kliniska strategi och sina projekt.

Det framgår av ett pressmeddelande.

För tasquinimod kommer utvidgade kohort-studier att genomföras för att undersöka anti-myelom aktivitet för läkemedelskandidaten som monoterapi och i kombination med ixazomib, lenalidomid och dexametason.

Under andra halvåret 2021 förväntar sig Active Biotech ACTI -3,79% Dagens utveckling starta denna kombinationsstudie och samtidigt genomföra säkerhetsavläsning om maximalt tolererad dos som monoterapi.

För laquinimod siktar bolaget på att inleda en fas 2-studie under andra halvåret 2021 vid behandling av en form inom ögonsjukdomen uveit. Det kommer att göras med den redan utvecklade kapselformuleringen.

Vidare har Active Biotech tillsammans med Leukocare utvecklat en topikal ögondroppsformulering av laquinimod. Här krävs dock ytterligare prekliniska tester samt en studie i fas 1. Förberedelser och initiering av dessa studier pågår. Enligt den prsenterade tidsplanen ska studiestart både av fas 2-studien och fas 1-studien med laquinimod ske under andra halvåret 2021.

I den pågående fas 1b/2-studien med läkemedelskandidaten naptumomab (Anyara) i kombination med Astra Zenecas immunterapiläkemedel Imfinzi vid behandling av avancerade solida tumörer är planen att kunna visa på maximalt tolererad dos under första halvåret 2021.

Tillsammans med Neotx finns längre fram planer om studier med naptumomab i så kallade ”kalla tumörer” med dålig respons samt studier i kombination med cellgiftet docetaxel.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?