1515

Acroud ökar intäkterna något – spår tuffare höst

Spelbolaget Acroud, som tidigare hette Net Gaming, redovisar intäkter om 3,6 miljoner euro för det andra kvartalet 2020 (3,5). Det är i linje med det förhandsbesked som bolaget lämnat tidigare i juni.

Även justerad ebitda om 2,1 miljoner euro var i linje med förhandsbeskedet.

I februari utsågs Robert Andersson, som tidigare varit vd på Enlabs och Catena Media, till ny vd, och ett förändringsarbete inleddes. Arbetet har enligt den nya vd:n har präglat det andra kvartalet. 

”En sak som har blivit tydligt för mig under mitt första halvår är att bolaget har haft en avsaknad av fokus, där man försökt åstadkomma för många saker samtidigt, och då är det svårt att få till något riktigt bra. Detta är nu ändrat och vi allokerar mer resurser till färre fokusområden”, skriver Robert Andersson i rapporten för det andra kvartalet.

Under perioden mars till maj såg bolaget en kraftig trafikökning inom poker och kasino, en utveckling som har börjat mattas av sedan mitten av juni och normaliserats till nivåer som rådde innan corona.

”Vi ser därför att tredje och fjärde kvartalet sammantaget kommer vara mer utmanande”, skriver vd:n.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?