1515

Acosense krymper förlusten

Spotlightlistade Acosense, som utvecklar mätinstrumentet med tillhörande tjänster, hade en nettoomsättning på 0,6 miljoner kronor under andra kvartalet som bestod av försäljning och uthyrning av instrument.

Rörelseresultatet blev -1,4 miljoner kronor (-3,3).

Likvida medel vid periodens utgång uppgick till 5,3 miljoner kronor (1,7).

”Även om vi inte på något sätt varit opåverkade av de rådande omständigheterna så har vi kunnat hålla mer eller mindre samma fart framåt på de flesta områdena. Intresset från marknaden har inte avtagit och då vår huvudmarknad, den svenska, har varit förhållandevis aktiv ur ett internationellt perspektiv, har vi haft många fruktsamma möten under våren och sommaren”, skriver vd Karl Nilsson i delårsrapporten.

”Den enda biten som påverkas markant är det 'sista' mötet innan själva affären. Få försäljningar genomförs utan det personliga mötet, där vi diskuterar applikationen och bygger upp förtroendet för varandra. Då rena säljmöten inte anses som kritiska är dessa fortsatt starkt begränsade hos de flesta kunder”, skriver han men tillägger att det skett en gradvis lättnad.

”Att vår produkt går att driftsätta, underhålla och uppdatera på distans är en funktion som vi märker är mer och mer efterfrågad”, skriver han.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?