1515

Acconeer lanserar dialektriska linser under andra kvartalet

Radarteknologiföretaget Acconeer planerar att lansera två typer av dielektriska linser för försäljning hos distributören Digi-Key under det andra kvartalet 2019. Syftet är att fokusera radarsignalen och utöka räckvidden från två till tio meter.

Det framgår av ett pressmeddelande. 

Acconeer har under en tid analyserat dielektriska linser som ett komplement till bolagets radarsensor. 

"Genom att öka räckvidden från två meter upp till tio meter öppnar Acconeer upp för en rad nya applikationsområden. Dielektriska linser är definitivt vägen framåt för Acconeer, de är enkla och billiga att tillverka och man kan skapa i stort sätt det radieringsmönster man vill utan att påverka sensorns effektförbrukning. Detta innebär att Acconeers sensor kan detektera en människa på upp till fem meters håll i stället för två och mäta nivåer i en tank på upp till tio meters avstånd", säger Mikael Rosenhed som är chef för Produktledning vid Acconeer.

I slutet av 2017 uppgav Acconeer för Nyhetsbyrån Direkt att många frågade om Acconeer kunde göra en radar som når just tio meter.

En dielektrisk lins är ett mönster i plast som fokuserar signalen.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?