Acarix emission övertecknad

Svensk-danska Acarix, verksamt inom teknologi för identifiering av kransartärsjukdomar, meddelar att det tillförts 140 miljoner kronor genom en kraftigt övertecknad nyemission inför noteringen på First North.

Liksom tidigare skriver bolaget att Acarix-aktien förväntas börja handlas på Nasdaq First North Premier i Stockholm från och med den 19 december 2016.

Kapitalet från emissionen kommer i huvudsak att gå till Acarix kommersialiseringsstrategi och planerade lansering av bolagets redan CE-märkta CADScor System under andra kvartalet 2017, med initialt fokus på Tyskland, Storbritannien, Sverige och Danmark.

Redan innan teckningsperioden avslutades den 7 december, hade ett antal befintliga och nya investerare på förhand åtagit sig att teckna aktier för totalt cirka 120 miljoner kronor.

Bland investerarna kan nämnas Puhua Jingxin Guzhou Health Management Partnership, Ålandsbanken samt Sverker Martin-Löf, Carl Olof By och Rolf Börjesson genom bolaget Industrial Development Partners AB.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?