ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Absolut sträcker ut handen till MSB – vill tillverka handsprit

  • Foto: TT/TT

Dryckesföretaget Absolut vill leverera sprit för tillverkning av handsprit. Kontakt är tagen med MSB, och nu arbetas det för fullt med att få alla praktikaliteter på plats. 

Efterfrågan på handsprit är extrem i virusutbrottets spår. Ett företag som gärna bidrar till en lösning på bristen är The Absolute Company. I slutet av förra veckan skrev företrädare för bolaget på Twitter att Absolut skulle kunna leverera sprit för ändamålet. 

”Vi har i helgen blivit kontaktade av MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, reds. anmärkning), säger Paula Eriksson på bolagets pressavdelning till Di. 

”Därifrån har vi fått en kontaktperson som ska hjälpa till med de tillstånd som krävs, i och med att det rör sig om alkohol. Det handlar både om speciella skatteregler och om att det är farligt gods”, berättar hon vidare. 

Med det har de nu en bra ingång för att hålla dialog, men exakt hur det hela ska gå till är i dag inte helt klart. 

”Vi kan göra spriten. Men för att göra handsprit måste man tillsätta andra ingredienser, det är inte ren sprit. Därför behövs det andra som kan hjälpa till att blanda den färdiga handspriten. Det ska myndigheterna hjälpa till med att matcha.”

På söndagen rapporterade bland annat The Guardian att franska lyxvarumärket LVMH kommer att ställa om verksamheten i tre parfym- och kosmetikafabriker för att tillverka handsprit till den franska vården. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer