ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Absolicon tecknar ramavtal om produktionslina i Sydafrika

Solenergiföretaget Absolicon har tecknat ett icke-bindande ramavtal med Greenline Africa om att sälja en produktionslina som tillverkar Absolicons koncentrerande solfångare T160 i Sydafrika. 

Det totala försäljningsvärdet som omfattas av avtalet uppskattas till cirka 4 miljoner euro, motsvarande cirka 40 miljoner kronor, plus månatlig licensavgift om 4 procent och försäljning av komponenter.

Ramavtalet beskriver hur förvärvet skall ske och vilka separata avtal som skall upprättas i processen. Intäkterna från försäljningen kan inordnas i tre grupper: förvärv av linan, licensintäkter och intäkter från materialförsäljning. Därutöver kommer försäljning från Absolicons samriskbolag Solar++ och möjligt delägarskap i produktionslinan.

Spotlight-listade Absolicons solfångare T160 är utvecklad för att producera värme och ånga till industrier och fjärrvärmenät.

Produktionslinan i full produktion tillverkar på ett skift 50 MW solfångare per år med försäljningsvärde 20-25 miljoner euro, vilket med 4 procent licensavgift skulle innebära 0,8 miljoner euro per år i licensintäkt (cirka 8 miljoner kronor). Absolicons uppskattning är dock att det tar flera år innan Greenline Africa har utvecklat solvärmemarknaden för industrier i Sydafrika så att dessa volymer kan uppnås.

Ramavtalet med Greenline Africa förändrar inte Absolicons tidigare kommunicerade behov av marknadssatsningar som har föranlett den pågående nyemissionen. Positiv likvidpåverkan från ramavtalet kommer under 2019 att vara begränsad, medan marknadssatsningens investeringar är planerade att ske omgående, uppger bolaget.

Absolicon har tidigare sålt en produktionslina till en kund i Kina.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer