1515
Annons

ABG utser ny vd

Det norska finanshuset ABG Sundal Collier har utsett Jonas Ström till ny vd. Nuvarande vd Knut Brundtland föreslås samtidigt bli arbetande styrelseordförande. 

Det framgår av ett pressmeddelande.

Knut Brundtland föreslås ersätta Judy Bollinger på ordförandeposten i och med årsstämman våren 2019. Judy Bollinger har bestämt sig för att inte ställa upp för omval efter 13 år i styrelsen, enligt ABG:s pressmeddelande. Knut Brundtland har åtagit att tjänstgöra som arbetande styrelseordförande i minst sex år och ska i den rollen fokusera på skapa affärer och vårda kundrelationer.

Jonas Ström, som alltså utsetts till ny vd, har varit partner på firman i åtta år. Han är för närvarande chef för Investment Banking i den svenska delen. Han tillträder sin nya tjänst i april 2019.

Jonas Ström kommer även ha rollen som chef för den svenska delen, Managing Partner Sweden, och därmed ersätta Karl Berglund som enligt pressmeddelandet bestämt sig för att söka nya möjligheter efter tolv år i olika roller på ABG. 

Johan Lindén blir ny chef för den svenska investmentbanksdelen. 

Nord Stream 2 tömd på gas

Nord Stream 2 är tömd på gas, skriver danska Energistyrelsen på Twitter. Det rapporterar danska TV2.

Foto:Forsvaret, Danska Försvaret

Prognosen efter att läckorna på de båda gasledningarna upptäcktes i början av veckan var att gasen kunde vara slut på söndagen. Nu uppger företaget Nord Stream för Energistyrelsen att det har uppstått ett stabilt tryck i ledningen, vilket tyder på att all gas har läckt ut.

Det framgår inte hur statusen är för Nord Stream 1.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera