1515

ABG utser ny vd

Det norska finanshuset ABG Sundal Collier har utsett Jonas Ström till ny vd. Nuvarande vd Knut Brundtland föreslås samtidigt bli arbetande styrelseordförande. 

Det framgår av ett pressmeddelande.

Knut Brundtland föreslås ersätta Judy Bollinger på ordförandeposten i och med årsstämman våren 2019. Judy Bollinger har bestämt sig för att inte ställa upp för omval efter 13 år i styrelsen, enligt ABG:s pressmeddelande. Knut Brundtland har åtagit att tjänstgöra som arbetande styrelseordförande i minst sex år och ska i den rollen fokusera på skapa affärer och vårda kundrelationer.

Jonas Ström, som alltså utsetts till ny vd, har varit partner på firman i åtta år. Han är för närvarande chef för Investment Banking i den svenska delen. Han tillträder sin nya tjänst i april 2019.

Jonas Ström kommer även ha rollen som chef för den svenska delen, Managing Partner Sweden, och därmed ersätta Karl Berglund som enligt pressmeddelandet bestämt sig för att söka nya möjligheter efter tolv år i olika roller på ABG. 

Johan Lindén blir ny chef för den svenska investmentbanksdelen. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?