ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

ABG listar 24 potentiella nordiska uppköpskandidater

ABG Sundal Collier bedömer att det finns gott om potentiella kandidater för uppköp och förvärv på den nordiska marknaden. ABG har identifierat 24 kandidater med hög sannolikt inom framförallt hälsovård, IT och finans. Det framgår av en analys daterad den 3 oktober som Bloomberg News har tagit del av. 

De 24 potentiella uppköpsobjekten är Akastor, Aker Solutions, Attendo, Axactor, B2 Holding, Benchmark Holdings, Bergenbio, Billerud Korsnäs, Bonesupport, Global Gaming 555, Humana, Irras, Loomis, Millicom, Monobank, Net Gaming, NKT, Nordic Nanovector, Norwegian, Odfjell Drilling, Otello, Proact, Q-Free och Tobii.

Ett robust affärsklimat och gott om pengar på sidlinjen som väntas på att investeras kombinerat med låga finansieringskostnader kan innebära en ökad aktivitet inom samgåenden och förvärv. ABG noterar att budpremien i Norden historiskt har varit omkring 30 procent. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer