1515

ABG: Höjt kreditbetyg i sikte för SBB i andra kvartalet

ABG uppskattar att SBB:s fastighetsförsäljningar tar ned nettoskulderna i förhållande till tillgångar under 50 procent. ”Det här borde, enligt oss vara tillräckligt för att få 'positiva utsikter' och/eller ett uppgraderat kreditbetyg till BBB+ från Fitch och S&P när rapporten för det andra kvartalet släpps som en följd av väldigt säkra hyresintäkter”, skriver ABG i en analys på torsdagen.

I en analys daterad på torsdagen konstaterat ABG Sundal Collier att SBB SBB B +0,05% Dagens utveckling nu har sålt fastigheter till ett värde av 10,6 miljarder sedan årets början. 

Det är i linje med SBB:s mål att sälja fastigheter för 11 miljarder, ett mål som bolaget upprepade i samband med beskedet att affären med Nyfosa ställdes in, men som bland annat Danske Banks analytiker då ställde sig tvivlande till som nåbart under rådande marknadsklimat. 

I rapporten för det första kvartalet skrev SBB att målsättningen var att få kreditbetyg BBB+ under de närmsta 12 månaderna, och A- på lång sikt. I samband med misstankarna om insiderbrott från Ekobrottsmyndigheten mot vd Ilija Batljan, satte S&P bolaget på bevakning för eventuell sänkning av betyget. Detta eftersom osäkerheten kunde göra att försäljningarna försvårades och komma att ta längre tid än planerat. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?