Annons

Abes hälsa skakar japanska återhämtningen

HONGKONG. Kan Shinzo Abe fortsätta leda Japan? Det är frågan som bedömare ställer sig efter att premiärministern förts till sjukhus för andra gången på kort tid. Situationen sätter också frågetecken kring Japans ekonomiska återhämtning och förhandlingar om handelsavtal med Storbritannien.

Japans premiärminister Shinzo Abe efter sitt första sjukhusbesök den senaste tiden den 19 augusti.
Japans premiärminister Shinzo Abe efter sitt första sjukhusbesök den senaste tiden den 19 augusti.Foto:Yoshitaka Sugawara

Artikeln du läser är låst. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.

  • Full tillgång till Di.se med nyheter och analyser
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Är du prenumerant? Prova att ladda om sidan och kontrollera att du är inloggad.

Saknar du en prenumeration? Bli prenumerant

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Nevel ABAnnons

Digitalisering av energiproduktion och kapitalförvaltning ökar effektiviteten – maskininlärning förbättrar beslutsfattandet

Ville Koikkalainen är chef för digital drift och utveckling på Nevel. Ville har implementerat och lett ett antal projekt som förändrar människors sätt att arbeta. Ville har en stark tro på att digitalisering kan öka den industriella konkurrenskraften betydligt.
Ville Koikkalainen är chef för digital drift och utveckling på Nevel. Ville har implementerat och lett ett antal projekt som förändrar människors sätt att arbeta. Ville har en stark tro på att digitalisering kan öka den industriella konkurrenskraften betydligt.

Målsättningar för koldioxidneutralitet och hållbarhet driver på förändringar som inte har skådats tidigare, och som pressar företag att driva sina energitillgångar och materiella tillgångar mer effektivt för att skapa konkurrensfördelar. Denna föränderliga marknadsmiljö skapar nya utmaningar, men också nya möjligheter och arbetssätt. Automation och maskininlärning är kraftfulla verktyg för att öppna dörren till dessa möjligheter, tillsammans med kompetenserna som krävs för att förverkliga effektiviseringen.

Framtidssäkra stora anläggningar med en driftsmodell baserad på maskininlärning och högt kvalificerad expertis

Att bibehålla konkurrenskraften och samtidigt fokusera på förbättrad hållbarhet och minskad miljöpåverkan är en välkänd utmaning för dagens energiproducenter och ägare av materiella tillgångar. Traditionell energiproduktion har en viss naturlig ineffektivitet, såsom variationer mellan olika skift och en oförmåga att snabbt reagera på förändrade priser och efterfrågan. En studie från McKinsey* uppskattar att 44 % av arbetet inom energisektorn kan automatiseras, men helt klart behövs nya arbetssätt för att uppnå detta.

Även om ett mer miljövänligt beteende ofta går hand i hand med kostnadseffektivitet, eftersom resurser används mer effektivt, finns det också andra möjligheter att hjälpa företag att utveckla sina konkurrensfördelar.

Automation och maskininlärning lyfts alltmer fram som ovärderliga verktyg för att arbeta på ett mer intelligent sätt, förbättra tillförlitligheten och effektiviteten, samt minimera avfallet och minska kostnaderna. Genom att koppla ihop detta med högt kvalificerade experter, som övervakar och driver anläggningar, skapas en unik driftsmodell och ett nytt sätt att arbeta.

Anslutning till en sofistikerad plattform för digital drift och underhåll ger möjlighet att digitalisera både produktionen och verksamheten utanför anläggningen. Baserat på centraliserad data och analys samlar plattformen in all den information som krävs för att stödja smarta affärsbeslut, vilket ger betydande synergifördelar tillsammans med direkta kostnadsbesparingar. Anläggningarna styrs av avancerade algoritmer för maskininlärning, tillsammans med skickliga experter som övervakar anläggningarna dygnet runt. Automatiseringssystemen maximerar energi- och materialeffektiviteten och optimerar driften, samt minskar OPEX och utsläpp. Detta kan inte bara förbättra processer, prestanda och lönsamhet, utan även sänka kostnaderna, vilket gör att resurserna kan fokuseras på proaktivt, förutsägbart underhåll under kontorstid som förbättrar både tillförlitlighet och tillgänglighet.

Beprövad framgång

Ett bra exempel på en fullständig implementering som beskrivs ovan är i en av våra egna anläggningar i Forssa, Finland. Anläggningens maximala kapacitet är 70 MW. Den använder fast bioenergi som huvudbränsle och drivs dygnet runt från vårt fjärrdriftscenter. Genom att helt digitalisera verksamheten vid anläggningen har vi kunnat optimera förbränningsprocessen och minska resterande syrgasnivåer, CO2– och NOX-utsläpp. Ökad energieffektivitet och förändringar i driftmodellen har möjliggjort OPEX-besparingar på 600 000 euro per år, och ökat andelen förnybara bränslekällor.

Vi erbjuder avancerade industriella och kommunala infrastrukturlösningar, som gynnar våra kunder och hela samhällen.

Läs mer här:

https://nevel.com/sv/industriella-infrastrukturlosningar/ 

https://nevel.com/sv/kommunala-infrastrukturlosningar/ 

https://nevel.com/nevel-business-white-paper/  

Mer från Nevel AB

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nevel AB och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?