Annons

ABB-facket efter vinstvarningen: Vi har fullt upp

ABB vinstvarnade och drog tillbaka helårsprognosen på måndagen, några dagar efter utdelningsbeslutet och den diskussion som därpå uppstått kring statsstöd visavi utdelningar.

Några svenska korttidspermitteringar är dock inte aktuellt i kraftjätten, att döma av fackets kommentarer till Di.

Foto:Urs Flueeler

ABB ABB -0,78% Dagens utveckling vinstvarnade på måndagen, det första kvartalets näst sista arbetsdag. Coronaviruset, som inte fanns med i guidningen när bolaget lämnade helårsrapport i början av februari, har genom globala ansträngningar att hindra smittspridning bromsat in industriell verksamhet överlag, och ABB som är stor leverantör till oljeindustrin drabbas dessutom av det låga oljepriset.

Samtliga divisioner väntas därför nu visa lägre intäkter jämfört med fjolårets första kvartal. Robotverksamheten gick dessutom svagt redan tidigare, tyngd av en vacklande fordonsbransch.

Helårsguidningen, som i början av februari innehöll bland annat förbättrad lönsamhet och åtminstone lika höga och kanske högre intäkter än i fjol, drogs därför tillbaka.

Någon överraskning för den marknad som handlat ned ABB-aktien i linje med börsen i stort på sistone var knappast beskedet, särskilt som det inte preciserades hur mycket intäkterna minskar. Kursreaktionen blev i stort sett obefintlig om man justerar för en avskiljd utdelning på motsvarande 8,40 kronor, och aktien ungefär som storbolagsindex i Stockholm.

Enligt Infront Datas konsensus, insamlat från ett tiotal banker mellan 5 februari och 9 mars och därför bara delvis coronapåverkat, väntades intäkterna minska mellan 1,5 och 13 procent i de fyra divisioner som blir kvar efter Power Grids-avknoppningen. Den största minskningen väntades i just robotdivisionen, som nu enligt bolaget väntas minska med mer än 20 procent både i intäkter och orderingång.

I torsdags klubbade ABB-stämman årets utdelning, och blev därmed ett av få bolag på Stockholmsbörsen att fullfölja förslaget från bokslutskommunikén. Beslutet renderade kritik från inte minst fackligt håll, och i helgen sade finansmarknadsminister Per Bolund att även bolag som inte tar emot statsstöd för korttidspermitteringar bör låta bli att lämna aktieutdelning.

Några korttidspermitteringar tycks dock åtminstone än så länge inte vara aktuellt för ABB i Sverige. Fackrepresentanter på både ABB Power Grids i Ludvika och ABB i Västerås vittnar tvärtemot om en verksamhet på högvarv, och några diskussioner från ledningen om permitteringar har inte inletts.

”Vi har inte hört något alls om korttidspermitteringar. Vi har fullt upp, och pappersbruket i Figeholm har till och med gått upp på fyrskift”, säger Håkan Anestedt, klubbordförande på IF Metall vid ABB Power Grids, det som till halvårsskiftet ska gå över till Hitachi, i Ludvika. Pappersbruket gör isoleringspapper till de transformatorer ABB i Ludvika tillverkar.

Han är dock kritisk till aktieutdelningen, eftersom den lämnas trots att de löneökningar personalen oaktat kollektivavtalet brukar ha rätt till när de uppnått nya färdigheter har fått kalla handen i väntan på att den senarelagda avtalsrörelsen drar igång i höst.

Stefan Viking, klubbordförande på IF Metall i Västerås (”rest-ABB”), har inte heller han hört talas om några korttidspermitteringar.

”Vi har att göra”, säger han, själv verksam inom produktion av stora växelströmsmotorer och generatorer i divisionen Motion om beläggningen.

Di har sökt ABB:s pressavdelning för kommentarer till fackets lönekritik, men bolaget avböjer att kommentera den.

 

 

 


Innehåll från XintelaAnnons

Bättre behandlingsmetoder med cellmarkör

Evy Lundgren-Åkerlund, vd för Xintela.
Evy Lundgren-Åkerlund, vd för Xintela.Foto:Ola Torkelsson

Med en patentskyddad markörteknologi för stamceller och en egen produktionsanläggning är Xintela en spelare inom cellterapifältet att räkna med. Nu satsar de även på att ta fram en ny behandlingsmetod för aggressiv bröstcancer.

Xintela utvecklar behandlingar inom områden där behovet av ny innovation är stort – artros, covid-19 och aggressiva cancerformer. Utvecklingsarbetet grundar sig i företagets markörteknologi Xinmark, där specifika cellyteproteiner fungerar som målmolekyler på stamceller och cancerceller.  

Från start har Xintela fokuserat på stamcellsterapi för artrospatienter. Genom prekliniska studier på hästar har bolaget visat att stamceller som tagits fram med hjälp av markören kan bromsa utveckling av artros hos hästar efter n ledbroskskada. 

EXTERN LÄNK: Inbjudan till Xintelas emission 

Unik markörteknologi

– Vi är inte ensamma om att arbeta med stamceller, men vår teknologi gör oss verkligen unika. Med våra markörer kan vi sortera ut stamceller från exempelvis fettvävnad och få fram en homogen stamcellspreparation av hög kvalitet som sedan expanderas i stora mängder, säger Evy Lundgren-Åkerlund, vd för Xintela. 

Xintela har en egen GMP-förberedd produktionsanläggning för att tillverka sina stamcellsprodukter för kliniska studier. Nu inväntar företaget ett tillstånd för att producera den första produkten Xstem-Oa och inleda kliniska studier på artrospatienter.  

Markörteknologin Xinmark kan också användas för att detektera vissa aggressiva cancerceller och rikta behandlande antikroppar till dessa. Xintela fokuserar sedan tidigare på den aggressiva hjärntumören glioblastom, och nyligen presenterade företaget att nästa fokusområde blir trippelnegativ bröstcancer, även den en mycket aggressiv cancerform med dålig prognos. 

Nya indikationer möter stora medicinska behov

– Plattformen Xinmark ger oss möjlighet att bredda verksamheten till nya utvecklingsområden. Därför har vi nu lagt till trippelaggressiv bröstcancer och även inlett en preklinisk studie av våra stamceller som behandling för Acute Respiratory Distress Syndrome (ARDS), en svår lungkomplikation som drabbar vissa covid-19-patienter, säger Evy Lundgren-Åkerlund.

Nu hoppas hon kunna landa samarbeten med strategiska partners inom bolagets verksamhetsområden för att ytterligare stärka Xintelas plats på marknaden. 

EXTERN LÄNK: Läs mer om Xintelas satsning på en ny behandling av aggressiv bröstcancer 

Fakta Xintela
Xintela är ett biomediciniskt bolag verksamt inom regenerativ medicin och cancer. Med sin patentskyddade markörteknologi utvecklar företaget nya behandlingsmetoder för exempelvis artros och hjärntumörer. www.xintela.se 

Mer från Xintela

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Xintela och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?