Annons

90 evakueras ur flyg efter krock

Ett passagerarplan på Arlanda har krockat med en avisningsbil och alla passagerare evakueras, skriver Aftonbladet. Passagerarna kommer att bokas om till andra plan. 90 personer inklusive besättning befann sig på flyget.

"Vid avisningen har korgen på bilen kommit åt vingspetsen när man backat tillbaka efter avisningen, man kom för nära helt enkelt", säger Åsa Öhman, pressansvarig på Swedavia till TT.

Planet, från Austrian Airways, skulle starta mot Wien klockan 6.45 men tas nu ur bruk.

Enligt polisen ska ingen ha blivit skadad i krocken.

Enligt Swedavia påverkar händelsen inte flygtrafiken från Arlanda.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?