Annons

80-talets interrail-kort åter på tapeten

Försäljningen av interrail-kort har ökat kraftigt under årets första månader. Fler biljetter säljs även till snälltåget från Sverige till Berlin, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Foto:Fredrik Sandberg/TT

"Vi ser ett ökat intresse bland kanske framför allt familjer där man tidigare valt bil eller flyg", säger Snälltågets marknadschef Marko Andersson, till Ekot.

Under första kvartalet i år har Snälltåget sålt dubbelt så många resor som under samma period förra året.

Många väljer att åka tåg av miljöskäl, uppger Ivar Karlsson på Centralen resebutik i Kalmar, som ser en påtaglig trend.

"Då säger de 'vi har tidigare alltid flugit men nu börjar vi tänka till och vill ha reda på om det går att åka hit eller dit med tåg'", säger han.

Högsäsongen för försäljningen av interrail-kort börjar i maj, och den svenska återförsäljaren Silverrail räknar med att sälja 15.000 kort jämfört med förra årets 10.600.

Sifforna är trots den väntade ökningen mycket lägre än i början av 1990-talet. Då såldes runt 70.000 interrail-kort per år.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?