Annons

8,5 procents rabatt i Pandoras placing

Priset i danska smyckesbolaget Pandoras placing av 8 miljoner av bolagets egna aktier blev 226 danska kronor per aktie.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Foto:Carsten Snejbjerg

Kursen motsvarar en rabatt på 8,5 procent jämfört med tisdagens stängningsnotering.

De 8 miljoner aktierna motsvarar cirka 8 procent av Pandora PNDORA 0% Dagens utveckling s totala antal aktier. Aktierna (treasury shares) som erbjöds köptes av Pandora i ett återköpsprogram 2019 och 2020. Tidigare var planen att makulera aktierna, men i ljuset av den senaste tidens makroekonomiska utveckling bestämde sig Pandoras styrelse för att erbjuda aktierna på marknaden.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?