1515
Annons

700 sjömän sätts i karantän i Taiwan

700 sjömän sätts i karantän i Taiwan efter att tre coronavirusfall bekräftats bland personer som varit med vid ett besök i östaten Palau i Stilla havet.

Tre fartyg lämnade Taiwan i mars och återkom en månad senare, uppger hälsominister Chen Shih-Chung. När de kom tillbaka välkomnades de av president Tsai Ing-Wen, som dock nöjde sig med att vinka från land. Hon uppges inte ha utsatts för någon smittorisk.

De tre personer som konstaterats smittade hade delat boende på samma fartyg, men alla 700 sjömän på alla tre fartyg kommer ändå att sättas i karantän.

Fallen är de första som bekräftats inom Taiwans militär. Hittills har 398 smittade och sex döda i sviterna av coronaviruset rapporterats från landet, som tidigt vidtog strikta åtgärder för att hindra smittspridningen.

Palaus president uppgav i onsdags att inga fall av coronaviruset konstaterats i landet.

Covid-lättnad i megastad där Volvo Cars tillverkar

Från och med måndag släpper den kinesiska mångmiljonstaden Chengdu på de covidrestriktioner som infördes den 1 september. 

Invånare måste dock fortfarande ta ett covid-test varje vecka och uppvisa ett negativt resultat om man vill besöka offentliga byggnader eller åka med stadens kollektivtrafik.

Foto:Karin Olander/TT

Chengdu med 21 miljoner invånare är den största staden i Kina att införa en total nedstängning sedan Shanghai gjorde detsamma tidigare i år. Beskedet betyder nu att till exempel skolor, restauranger och museum kan öppna igen.

Volvo Cars tillverkaren sin bästsäljande modell XC60 i Chengdu, men har sedan tidigare kunnat starta sin produktion igen genom en så kallad fabriksbubbla där de anställda bor på hotell.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera