67 nya dödsfall av corona i Sverige

Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och MSB håller presskonferens.

Anders Tegnell, statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten.
Anders Tegnell, statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten.Foto:Anders Wiklund/TT

67 nya dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats i Sverige, meddelar Folkhälsomyndigheten. Därmed har totalt 6.622 smittade avlidit i landet.

Sammanlagt har 236.355 personer bekräftats smittade av covid-19 i Sverige.

”Vi har haft en avtagande takt sedan vi införde de här råden. Allting sådant som skapar kontakter har gått ner. Vi tycker att vi kan känna oss hyfsat säkra. Men exakt hur stor påverkan det haft på nedgången kan vi inte säga. Helt nöjda är vi inte förrän vi får ner det på en lägre nivå”, säger statsepidemiolog Anders Tegnell på fråga om de lokala allmänna råden.

”Även om vi har en avmattning av ökningen har vi ingen minskning av antalet fall. Det är en stor risk att det blir en belastning på vården och övriga samhället. Det gäller verkligen att vi kan bryta den trenden”, säger Tegnell.

Anders Tegnell säger att Sverige tidigast i januari kan komma att börja vaccinera.

”Det är den samlade bilden vi har just nu”, säger han.

”Smittan ökar på de särskilda boendena. Nivån ligger på den som vi rapporterade i våras. Men vårens siffror var i underkant eftersom vi testar mer nu, med fler mildare diagnoser. Vi kan hoppas att det är en avtagande takt. Det är ett fortsatt allvarligt läge”, säger Iréne Nilsson Carlsson, folkhälsoråd, Socialstyrelsen.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?