Annons

65 miljoner att mjölka ur Jordbruksverket

Nu kan landets mjölkbönder söka ett nytt stöd i form av EU-pengar. Mellan den 20 februari och den 19 mars kan de vända sig till Jordbruksverket för att försöka få del av totalt cirka 65 miljoner kronor.

EU-kommissionen har pytsat ut pengar till medlemsstaterna i ett särskilt anpassningsstöd till mjölkproducenter och jordbrukare med andra djur.

Stödet kan sökas av svenska jordbrukare som i fjol producerade komjölk och samtidigt också deltog i ett mjölkkvalitetsprogram. Det beräknas på antal kilo mjölk som levererades eller såldes direkt till konsument. Stödet blir minst två öre per kilo och måste nå upp till minst 1.000 kronor för att betalas ut.

Pengarna ska ha betalats ut senast den 30 september.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?