Annons

550 nya coronafall i Italien – nu över 30 döda

Det nya coronaviruset fortsätter att sprida sig till fler länder. I Italien har fler än 550 nya fall av smittade konstaterats.

Viruset har krävt sina första dödsoffer i Australien och Thailand. Och ytterligare elva smittade personer har dött i Iran.

Foto:Claudio Furlan

Antalet döda i virussmittan i Italien har nu stigit till 34, meddelar myndigheterna. I landet bekräftas även 566 nya fall av smittan. Hittills har nästan 1 700 fall av det nya coronaviruset bekräftats i Italien. Av de som har smittats är det 83 personer som har tillfrisknat.

I Tyskland har närmare 130 personer bekräftats smittade. Mer än hälften av dem befinner i Nordrhein-Westfalen, landets mest folkrika delstat.

Tysklands inrikesminister Horst Seehofer tror att det kommer att ta tid att få stopp på spridningen, men han är optimistisk om möjligheterna att hitta ett botemedel.

”Jag bedömer att det kommer att finnas ett vaccin innan året är slut”, säger han till Bild am Sonntag.

Runt 580 personer har insjuknat i Kina det senaste dygnet, visar landets dagliga uppdatering. Det är den högsta ökningen hittills i veckan, men betydligt lägre än de stora tal då smittan spreds som värst.

Alla utom tre nya fall är i Hubeiprovinsen, vars huvudstad Wuhan är centrum för smittan. Ytterligare 35 smittade har avlidit, alla utom en i Hubei.

I Sydkorea har 376 nya fall rapporterats in, lejonparten i staden Daegu. För första gången i landets historia ställde katolska kyrkan in gudstjänster på över 1 700 platser i landet under söndagen och även buddisttempel ställde in sammankomster.

Coronaviruset har nu spridit sig till över 60 länder utanför Kina.

I Iran uppmanas människor att stanna hemma och undvika icke nödvändiga resor. Antalet bekräftat smittade steg med nästan 400 fall till 978 från lördagen till söndagen, uppger hälsodepartementet. Dödstalet steg samtidigt till 54.

”Elva personer har mist livet de senaste 24 timmarna”, sade Kianoush Jahanpour, talesperson för departementet, tidigare under söndagen.

Iran har också förlängt stängningen av skolor och universitet samt förbudet för konserter och sportevenemang till en vecka efter den senaste tidens utveckling.

Drygt 40 personer har bekräftats smittade i Thailand. I lördags dog en 35-årig man som arbetat inom handeln och haft kontakt med många utländska turister, däribland kinesiska. Mannen hade också denguefeber.

I Australien blev en 78-årig man landets första coronaoffer. Han var en av passagerarna på kryssningsfartyget Diamond Princess och avled på sjukhus i Perth.

I USA har en man i 50-årsåldern avlidit av coronaviruset i delstaten Washington.

”Vi vet att det kommer att bli fler fall”, säger vicepresident Mike Pence till CNN.

Han tillägger att inreserestriktionerna ska skärpas så att utländska medborgare som besökt Iran de senaste 14 dagarna inte tillåts komma in i USA.

Tjeckien har bekräftat sina första fall. Det rör sig om tre personer som alla besökt de norra delarna av Italien. Även Ecuador, Qatar och Armenien har registrerat sina första fall av smittan.

Samtidigt sitter fortfarande 700 turister i karantän på ett hotell på Kanarieöarna sedan flera italienska besökare har testats positivt för viruset.

Epidemin har dödat nästan 3 000 människor i världen, merparten av dem i Kina.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från ScriveAnnons

Svenska tillväxtbolaget slår hål på myter om e-signering

Elektroniska underskrifter ge bättre lönsamhet.
Elektroniska underskrifter ge bättre lönsamhet.

Trenden är tydlig – att signera avtal med ett klick lockar både stora och små företag.

Samtidigt finns det fortfarande många myter och missuppfattningar kring e-signering.

Kom igång säkert med Nordens ledare inom e-signering – läs mer om Scrive här 

När Scrive drog igång sin verksamhet 2010 hade digitaliseringen inte fått sitt ordentliga genombrott i Sverige. För det svenskägda bolaget krävdes det enträget arbete för att övertyga kunderna om att e-signaturen faktiskt hade kommit för att stanna.

– Marknaden började mogna på allvar 2016 och i dag är det inte längre en frågeställning om en elektronisk underskrift är juridiskt bindande eller inte, säger Scrives vd Viktor Wrede.

Samtidigt tvekar vissa kunder fortfarande kring säkerhetsaspekten. Farhågan är att e-signeringsverktyget som gör det möjligt att signera avtal och många andra typer av dokument med hjälp av några tangentklick helt enkelt inte är tillförlitligt.

– Men det är bättre och säkrare att använda Scrive och e-signering än att underteckna avtal och kontrakt på ett fysiskt utskrivet papper. Det har alltid varit juridiskt möjligt att signera dokument elektroniskt men det är först nu marknaden vågar, säger Viktor Wrede.

Lämpar sig väl även för småföretag

En vanlig missuppfattning är att e-signeringstjänster enbart passar bolag med stora volymer av avtal och dokument. På sin kundlista har visserligen Scrive flertalet globala bolag med verksamheter i många länder.

– Men vi finns till för alla, stora som små. Tjänsten gör att även småföretagarnas arbetstillvaro underlättas, att de sparar tid och att de därmed kan göra fler affärer. Behoven finns i alla sorters bolag. Varje år ska exempelvis något styrelseprotokoll, en årsredovisning och ett stämmoprotokoll undertecknas, säger Viktor Wrede.

En annan myt, konstaterar han, är att elektroniskt underskrivna dokument i högre grad riskerar att hamna i fel händer. I verkligheten är det snarare tvärtom.

– Genom vår lösning kan företagen digitalisera alla kontrakt och sedan lagra dem virtuellt. På så sätt kan både chefer och anställda komma åt alla sina kontrakt från butikerna och kontoren med en enkel knapptryckning men åtkomst för utomstående är förstås skyddad, säger Viktor Wrede.

Minskad risk att slarva bort dokument

Följdeffekten blir snabbare kundservice, bättre skydd mot bedrägerier och ett betydligt bättre system för säker förvaring av kontrakt.

– Och risken för att du som företagare ska tappa bort dokument är obefintlig. Du får helt enkelt bättre koll. Du slipper att gå runt i arkivrum och leta reda på rätt avtal, dokument och offerter. Den här typen av minskad administrationstid gör att företagen kan effektivisera sina verksamheter – och därmed göra fler affärer.

Dessutom, påpekar Viktor Wrede, kan ett ökat fokus på elektroniska underskriften ge bättre lönsamhet.

– När en av våra kunder inom bilindustrin gick över till en helt digitaliserad process sparade de in åtta heltidsanställningar. Det här handlade om personer som tidigare bara satt och hanterade fel i kontrakt, och som nu fick andra och mer relevanta arbetsuppgifter.

Ett av de vanliga missförstånden är att man tror att tjänsten ska vara dyr – när det egentligen finns pengar att spara i förlorade affärer för att administrationstiden slukar tid.

– Nettoeffekten av att gå över till e-signering är i princip alltid positiv för våra kunder, säger Viktor Wrede.

Här kan du testa Scrive gratis 

Mer från Scrive

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Scrive och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?