1515

550 nya coronafall i Italien – nu över 30 döda

Det nya coronaviruset fortsätter att sprida sig till fler länder. I Italien har fler än 550 nya fall av smittade konstaterats.

Viruset har krävt sina första dödsoffer i Australien och Thailand. Och ytterligare elva smittade personer har dött i Iran.

Foto:Claudio Furlan

Antalet döda i virussmittan i Italien har nu stigit till 34, meddelar myndigheterna. I landet bekräftas även 566 nya fall av smittan. Hittills har nästan 1 700 fall av det nya coronaviruset bekräftats i Italien. Av de som har smittats är det 83 personer som har tillfrisknat.

I Tyskland har närmare 130 personer bekräftats smittade. Mer än hälften av dem befinner i Nordrhein-Westfalen, landets mest folkrika delstat.

Tysklands inrikesminister Horst Seehofer tror att det kommer att ta tid att få stopp på spridningen, men han är optimistisk om möjligheterna att hitta ett botemedel.

”Jag bedömer att det kommer att finnas ett vaccin innan året är slut”, säger han till Bild am Sonntag.

Runt 580 personer har insjuknat i Kina det senaste dygnet, visar landets dagliga uppdatering. Det är den högsta ökningen hittills i veckan, men betydligt lägre än de stora tal då smittan spreds som värst.

Alla utom tre nya fall är i Hubeiprovinsen, vars huvudstad Wuhan är centrum för smittan. Ytterligare 35 smittade har avlidit, alla utom en i Hubei.

I Sydkorea har 376 nya fall rapporterats in, lejonparten i staden Daegu. För första gången i landets historia ställde katolska kyrkan in gudstjänster på över 1 700 platser i landet under söndagen och även buddisttempel ställde in sammankomster.

Coronaviruset har nu spridit sig till över 60 länder utanför Kina.

I Iran uppmanas människor att stanna hemma och undvika icke nödvändiga resor. Antalet bekräftat smittade steg med nästan 400 fall till 978 från lördagen till söndagen, uppger hälsodepartementet. Dödstalet steg samtidigt till 54.

”Elva personer har mist livet de senaste 24 timmarna”, sade Kianoush Jahanpour, talesperson för departementet, tidigare under söndagen.

Iran har också förlängt stängningen av skolor och universitet samt förbudet för konserter och sportevenemang till en vecka efter den senaste tidens utveckling.

Drygt 40 personer har bekräftats smittade i Thailand. I lördags dog en 35-årig man som arbetat inom handeln och haft kontakt med många utländska turister, däribland kinesiska. Mannen hade också denguefeber.

I Australien blev en 78-årig man landets första coronaoffer. Han var en av passagerarna på kryssningsfartyget Diamond Princess och avled på sjukhus i Perth.

I USA har en man i 50-årsåldern avlidit av coronaviruset i delstaten Washington.

”Vi vet att det kommer att bli fler fall”, säger vicepresident Mike Pence till CNN.

Han tillägger att inreserestriktionerna ska skärpas så att utländska medborgare som besökt Iran de senaste 14 dagarna inte tillåts komma in i USA.

Tjeckien har bekräftat sina första fall. Det rör sig om tre personer som alla besökt de norra delarna av Italien. Även Ecuador, Qatar och Armenien har registrerat sina första fall av smittan.

Samtidigt sitter fortfarande 700 turister i karantän på ett hotell på Kanarieöarna sedan flera italienska besökare har testats positivt för viruset.

Epidemin har dödat nästan 3 000 människor i världen, merparten av dem i Kina.


Innehåll från GetacceptAnnons

Försäljning digitalt – kan ge upp till 30% högre hitrate

Att sälja digitalt kan lätt förknippas med en opersonlig säljprocess. Det blir svårare att visa vår personlighet, och offerten drunknar i en mailkorg tillsammans med minst tio andra. Så hur gör man för att inte bara klara av, utan till och med förbättra, sin försäljningsprocess när man säljer digitalt? 

– Det handlar om att hitta kommunikationskanaler som inte redan är mättade, säger medgrundaren av Vainu, Mikko Honkanen.

På Vainu har man tagit i bruk GetAccept i sina säljprocesser för att bättre kunna följa varje steg av säljprocessen via data - inte bara genom magkänsla. När de testade att skicka avtal både med och utan GetAccepts videofunktion, fick de högre stängningsfrekvens på de offerter som skickades med videopresentation. 

– Även om många vet att video är bra i alla möjliga sammanhang idag, är det ändå få B2B-bolag som nyttjar det. Därför är det en kommunikationskanal som gör det enkelt att sticka ut, menar Mikko Honkanen.

När Samir Smajic, VD och medgrundare av GetAccept, startade företaget 2015 så var det redan tydligt att digitalt var framtiden för B2B-försäljning. Sedan har utvecklingen gått snabbare än man räknat med.

– Att kunna ge en riktigt bra digital kundupplevelse, dubblar enligt McKinsey & Co sannolikheten för att stänga affären. Och det gör man inte genom att bara skicka en massa mail. E-signering är ett sätt att öka sin hitrate, men adderar man funktioner som engagerar, exempelvis chatt, video, en snygg paketering av sitt avtal och automatiska påminnelser, så ökar sannolikheten ännu mer.

Bland de som använder GetAccept så har de som använder fler engagerande funktioner i sina utskick upp till 30% högre hitrate, än de som endast skickar iväg ett avtal för e-signatur. Ingen vill ha en tråkig säljprocess, och kan man hitta sätt att göra den intressant och interaktiv kommer inte bara kunden bli nöjdare, utan du skapar också en snabbare och smidigare försäljningsprocess. 

– Det ligger kvar en gammal myt om att bolag inte är redo att börja arbeta såhär, och att det bara funkar på mindre affärer. Faktum är att data visar att 70% av företag är beredda att göra affärer upp till fem hundra tusen kronor i en onlinemiljö. En annan vanlig fördom är att kundens kund vill ha det på det traditionella viset. Men det är inte sant. Vi får ständigt kommentarer från våra kunder där de berättar om hur nöjda deras kunder blivit med det nya, förenklade sättet att signera avtal. Och det får våra kunder att se bra ut, säger Samir Smajic. 

Att komma igång med en mer engagerande digital säljprocess behöver varken vara tidskrävande eller svårt. I GetAccept har du allting samlat och får både översikt, automation och kommunikation i ett och samma verktyg. Att komma igång behöver inte ta mer än någon timme - även för det lite större säljteamet. 

Lär dig mer och boka en demo med GetAccept idag! 

Mer från Getaccept

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Getaccept och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?