Annons

40 kommuner saknar badhus

40 svenska kommuner saknar en simhall som är öppen för allmänheten, visar en genomgång som SVT Nyheter har gjort.

Riskerna är att personer som bor i de kommunerna får sämre möjlighet att träna och öva på sin simkunnighet, säger Svenska Livräddningssällskapets generalsekreterare Karin Brand till SVT.

Badhus är inte bara dyrt att bygga utan kostar mycket att underhålla, vilket kan avskräcka kommunpolitikerna.

"Jag tycker att de ska ta sig en funderare på om ett badhus inte är precis lika viktigt som en motionshall eller något annat man bygger i kommunen. Att verkligen tänka och prioritera. Rädda liv", säger Brand.

Enligt Svenska Livräddningssällskapet sjunker simkunnigheten bland vuxna i Sverige.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?