ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

24 befaras döda i mordbrand i Japan - misstänkt gripen

24 personer befaras döda i en misstänkt mordbrand i en animationsstudio i den japanska staden Kyoto.

Ytterligare 35 personer har skadats i branden.

Flera personer har hittats på andra våningen med "hjärt- och andningsstopp", uppger räddningstjänsten. Formuleringen används ofta i Japan innan dödsfall har bekräftats officiellt.

"Tio eller fler" har hittats i samma tillstånd i en trappa som går från andra våningen upp till taket, uppger en talesperson för räddningstjänsten för AFP.

35 människor rapporteras skadade i branden, av dem är tio vara allvarligt skadade.

Enligt uppgifter till tv-kanalen NHK befann sig runt 70 personer i byggnaden. Fler än 30 brandbilar har skickats till platsen.

”Räddningsinsatserna fortsätter och vi försöker hämta ut flera offer som sitter fast i trevåningsbyggnaden”, säger talespersonen.

Enligt polisen kastade en man någon form av vätska mot byggnaden, och antände huset. Den misstänkte ska enligt New York Times finnas bland de skadade. NHK och Fox News rapporterar att han gripits och ska ha erkänt handlingen. Det finns inledningsvis inga uppgifter om motivet.

Polis larmades på torsdagsförmiddagen till studion Kyoto Animation, som producerar animerade filmer och serier. Bilder visar att branden rasade i samtliga tre våningar i huset.

”Inringare uppgav att de hört en högljudd explosion från första våningen och att de såg rök”, säger en talesperson för räddningstjänsten. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer