Annons

23 miljarder i förlust för italienska krisbanken

Den krisdrabbade italienska banken Monte dei Paschi redovisar en nettoförlust på 2,5 miljarder euro, 23,6 miljarder kronor, för det fjärde kvartalet. Förlusten förklaras i huvudsak av avsättningar för kreditförluster på 2,45 miljarder euro, rapporterar Bloomberg News.

Den totala förlusten för banken 2016 summeras därmed till 3,4 miljarder euro.

Förlusterna urgröper bankens kapital och tier-1 har nu fallit till 8 procent, ned från 12 procent ett år tidigare.

ECB har rest krav på att banken stärker sitt kapital med så mycket som 8,8 miljarder euro, men försöket att ta in dessa pengar från marknaden har misslyckats och investerare väntar nu på besked om en räddningsplan där en nationalisering kan ligga i korten.

 Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?