Annons

2017 blir träningen ännu mer digital

Glöm gymmaskinerna – nu ska gymmen nyttjas till öppna ytor med fria vikter och innovativ träning. Allt fler väljer att träna med bara den egna kroppen i fokus. Träningsappar, konceptpass och styrka står för träningstrenderna 2017.

Bild:TT

I en värld där vi tränar allt mer, sätter företagen gärna tänderna i en synnerligen lönsam bransch. År 2017 är det den klassiska kroppsträningen som gäller. Halmstadsföretaget Eleiko som tillverkar tyngdlyftningsutrustning, rider på trendens våg.

”Vad som har skett under senare år är att trenderna har gått åt vårt håll, snarare än att vi har förändrat oss. Det har varit en positiv utveckling för oss, styrketräning har verkligen tagit mark. Nu är det helt nya målgrupper tränar det: tjejer, äldre och ungdomar”, säger Eleikos vd Erik Blomberg.

Eleiko startades redan 1957 och gjorde en rolig omställning: från att tillverka våffeljärn började företaget 1963 att skapa skivstänger. Idag är det familjeägda företaget världsledande inom tyngdlyftningsredskap och finns i 180 länder.

”Jag tror att det kommer fortsatt finnas ett ökat intresse för styrketräning och funktionell styrketräning” säger Erik Blomberg som även tror att idrottsinspirerad träning, uteträning och träningsresor kommer bli ännu mer populärt 2017.

Även den klassiska gruppträningen går bra, ett exempel på det är den nyzeeländska träningsjätten Les Mills som idag finns på 15.000 gym i 80 länder. Företagsidén är försäljning av varumärkesskyddade träningsprogram.

”Du vet vad du får, det är en bra kvalitetssäkring och ett brett basutbud helt enkelt”, säger Lena Holmberg, marknadschef på Les Mills i Norden som tror att företagets popularitet kommer fortsätta öka tillsammans med nya globala träningsvanor.

Snart firar Les Mills mest kända pass Bodypump 20 år, en favorit som fortfarande är i topp i konceptutbudet. Dock är det HIT, högintensiv träning, som är trendigast 2017, strax efter Crossfit. HIT ligger i tiden, vi vill träna mycket och ofta, men det får inte ta för mycket tid av vår vardag, säger Lena Holmberg.

Sist men inte minst är tekniken fortsatt en viktig del av träningstrenderna in i 2017. Allt som gör vår träning roligare och mer interaktiv är på framåtmarsch. Startup-företaget OneWin hakar på, med sin app där användare kan utmana varandra i idrottsliga prestationer.

”Vi ville skilja oss från andra träningsappar, när vi valt att fokusera på det sociala och roliga med träning och det surr som uppkommer man använder sig av utmaningar. Fördelen är att du kan utmana någon utan geografiska gränser, det finns inga begränsningar” säger Håkan Marcusson, en av grundarna och vd för OneWin.

För företag som Eleiko, Les Mills och OneWin väntar säkert lönsamma år. Teknisk utveckling och effektiv träning fångar allt fler träningssugna kunder, inte minst när alla nyårslöften ska infrias.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?