2016 blev rekordår för flyget i Sverige

Antalet flyg över svenskt luftterritorium uppgick till rekordhöga 726.000 stycken under 2016, uppger luftfartsmyndigheten LFV i ett pressmeddelande.

Jämfört med året innan motsvarade utfallet i flygningarna en ökning med två procent, enligt LFV.

Samtidigt redovisar LFV en minskning i sina flygtrafikrelaterade luftfartsintäkter med 263 miljoner kronor till 2.202 miljoner kronor (2.465). Bakgrunden är en sänkning av den svenska undervägsavgiften med 4,9 procent sedan 1 januari 2016, vilket är ett EU-krav på alla leverantörer av flygtrafiktjänst.

LFV:s resultat efter finansiella poster blev 14 miljoner kronor (39).


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?