2000 jobb bort på Thomson Reuters

Medie- och finansinformationskoncernen Thomson Reuters planerar att minska personalstyrkan med 2 000 tjänster, enligt ett meddelande som vd Jim Smith skickat ut internt. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters, som ingår i koncernen.

Neddragningarna berör Thomson Reuters verksamhet på fler än 150 platser i 39 länder. Nyhetsverksamheten väntas inte påverkas.

Thomson Reuters bildades 2008 genom en sammanslagning av kanadensiska Thomson Corporation och brittiska Reuters Group. Bolaget är noterat på börserna i New York och Toronto och huvudkontoret ligger i New York.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?