ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Di Gasell

20 år med Gasellen – Di storsatsar på jubileet

  • Peter Fellman, Di:s chefredaktör, Mary Ekstam, marknadsansvarig för Di Gasell, Maja Florin, affärsområdeschef för Di:s konferensverksamhet och Rebecka Forsman, projektledare för Di Gasell. Foto: Amanda Lindgren

För 20:e året i rad uppmärksammar Di Gasell de företag i Sverige som växer allra snabbast.

Jubileet kommer att märkas av under hela 2019 med start redan på onsdagen.

Luleå är första stad ut när Di Gasell på onsdagen rivstartar jubileumsåret med frukostträffar över hela landet. I två decennier har Dagens industri uppmärksammat och hyllat de företag som växer allra snabbast i landet.

”Vi startade Di Gasell för 20 år sedan för att lyfta fram entreprenörskapet och de hjältar som skapar massor med jobb i Sverige lite i det tysta, de små och medelstora företagen. Jag tror att vårt stora fokus på Gasellen under de här åren har bidragit till att entreprenörskapet tagit sådan fart”, säger Di:s chefredaktör Peter Fellman.

Sedan starten år 2000 har nästan 19.000 företag kvalificerat sig som Gaseller. Tillsammans har de genererat över 200.000 nya arbetstillfällen – från norr till söder.

”Vi vill visa på att det sjuder av liv i hela landet och inte enbart i storstäderna. Det är viktigt för oss att vara en nationell tidning, och att också visa på goda exempel och belöna dem”, säger Peter Fellman.

Årets gaseller kommer som vanligt att firas på en stor galaturné i höst där vinnarna i varje län får ta emot sina priser.

Premiären går av stapeln i Falun den 8 oktober och avslutas traditionsenligt i Stockholm den 2 december. Där ska också årets Supergasell koras, det vill säga det företag som vuxit allra mest av årets Gaseller.

Men jubileet kommer att märkas av i Dagens industri långt innan dess. Under hela året kommer Di att uppmärksamma och lyfta fram tidigare vinnare.

”Vi kommer att ägna tid till en historisk genomgång av Gasellföretagen genom åren. Det är också intressant att se hur Gasellutvecklingen återspeglas i konjunkturen, jag tror att Gasellundersökningen är en viktig konjunkturindikator”, säger Peter Fellman.

Förra året lanserade Di Gasell sina nätverksfrukostar, där företagare får chansen att lyssna på de som kanske har kommit lite längre i sitt entreprenörskap. Lagom till 20-årsjubileet kommer frukostturnén att utökas till att omfatta åtta olika städer.

”Under de här träffarna vill vi fokusera på affärsnytta och tillväxt”, säger Rebecka Forsman, projektledare för Di Gasell.

Vid frukostarna kommer ett flertal av förra årets Gasellvinnare att delta. Di:s moderatorer frågar ut dem för att gå till botten med deras framgångsrika företagande.

”På galorna tar man i stort sett bara emot priset för sin prestation. Men nu ska de få berätta historien bakom företagen. Hur startades bolaget? Vad brinner de för? Hur tar man sig an marknaden?”, säger Rebecka Forsman.

Varje träff har plats för ungefär 100 deltagare. Det kommer också att hållas rundabordssamtal om tillväxtutmaningar och om vad det finns för verktyg att använda sig av för att bli större.

”Oftast har vi försökt att bjuda in en entreprenör med lokal förankring, som kan berätta om sin resa och vara förebild och inspiration för andra företagare i regionen”, säger Rebecka Forsman.

I och med nätverksfrukostarna besöker Di Gasell flera nya städer.

”För Di är det jätteviktigt att Gasell är rikstäckande. Vi brinner för entreprenörskap över hela Sverige och vill stötta företagare och entreprenörer i hela landet”, säger Rebecka Forsman.

För att kvalificera sig som Gasell måste företaget uppfylla sju kriterier, bland annat ha en omsättning som överstiger 10 miljoner kronor, ha minst tio anställda och ha fördubblat sin omsättning de senaste fyra åren.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer