Annons

19.000 anställda hänger löst på storbanken Mizuho

Den japanska storbanken Mizuho kommer att dra ned med 19.000 jobb under det kommande decenniet, rapporterar AFP.

Den japanska storbanken Mizuho kommer att dra ned med 19.000 jobb under det kommande decenniet, rapporterar AFP.

Mizuho har idag 79 .000 anställda i Japan och utomlands. När uppsägningarna slutförts fram till mars 2027 kommer inte bara en fjärdedel av personalstyrkan att vara borta utan även 100 bankkontor i Japan.

Mizuhos nedskärningar beror på den extremt expansiva penningpolitik som Japans centralbank bedriver. Den har försvårat det för landets banker att åstadkomma vinster och istället fått dem att skifta fokus mot kostnader för att bibehålla lönsamheten.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?