ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

17 kvadrat såldes för över 3 miljoner kronor

  • Lägenhetens kök och vardagsrum. Foto: Wallenberg Fastighetsförmedling
  • Uppe på loftet finns plats för både säng och klädförvaring. Foto: Wallenberg Fastighetsförmedling
  • Med en takhöjd på närmare fyra meter får det plats med ett loft. Foto: Wallenberg Fastighetsförmedling

Miniatyrlägenheten på Sankt Eriksplan skulle haft visning nu på söndag men redan i tisdags såldes den för hissnande 180.000 kronor kvadraten.

Intresset för lägenheten som ligger på Birkagatan var stort och klienterna beskrivs som singlar under 30 år i karriären, enligt Wallenberg fastighetsförmedling. Utgångspriset på 2.295.000 kronor steg raskt och den nye ägaren fick betala 3.060.000 kronor, det vill säga 765.000 kronor mer.

Enligt Svensk mäklarstatistik ligger kvadratmeterpriset i centrala Stockholm på 91.542 kronor, vilket gör att Birkagatanlägenheten nästan kommer upp i det dubbla med sina 180.000 kronor. Avgiften för lägenheten ligger på 575 kronor i månaden.

Vad som lockade många med lägenheten ska ha varit den smarta planeringen och takhöjden på närmare fyra meter. Det ger lägenheten utrymme till ett loft med både dubbelsäng, garderob, anordning för klädförvaring och plats för skrivbord.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer