ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Löfven: ”Tänker inte lämna företagare och löntagare i sticket”

Ytterligare en person i Sverige har avlidit i covid-19.

Stefan Löfven lovar att coronaepidemin inte ska leda till konkurser vid en pressträff på söndagen. Men beskeden om vilket stöd näringslivet kan räkna med uteblev. 

På söndagen kom besked om att Tyskland är i färd med att stänga flera av sina gränser. En fråga till statsminister Stefan Löfven vid en pressträff på söndagen om regeringen planerar att stänga gränsen besvarades med ett ”nej”. 

I näringslivet har varslen varit många, bara i hotell och mötesbranschen har 7.000 fått besked om att de blir av med jobbet, enligt TT. 

Att ekonomin påverkas har regeringen redan konstaterat, påpekar Stefan Löfven vid pressträffen. Han återupprepar samtidigt löftet att fler åtgärder kommer. 

”Vi tar höjd för att företag inte ska behöva gå i konkurs, löntagare ska inte behöva gå ut i arbetslöshet på grund av det här. Det är därför vi kommer att leverera fler åtgärder för att visa att vi tänker inte lämna företagare och löntagare i sticket”, säger statsminister Stefan Löfven.    

Partiledarna för de åtta partiledarna i riksdagen träffades förra veckan, nya möten kommer att ske i närtid, enligt Stefan Löfven. 

”Det är viktigt att alla riksdagens partier är med i diskussionen om vad som görs och jag tar gärna in uppfattningar, idéer och förslag naturligtvis.”

Vid en pressträff gavs beskedet att MSB får 75 miljoner kronor till en särskild informationskampanj. 

Vidare redogjorde Socialstyrelsen för att det inte finns en uthållighet när det gäller sjukvårdsmateriel, något man på olika sätt arbetar med att förbättra. Samtidigt pågår ett arbete med att att ta fram nya riktlinjer när läget är mer ansträngt. 

”Det innefattar också prioriteringar som har en etisk dimension, absolut”, säger Olivia Wigzell som är generaldirektör på Socialstyrelsen. 

Det finns samtidigt ingen uthållighet när det gäller sjukvårdsmateriel. 

”Enligt regelverket ska regionerna ha en uthållighet för olika scenarier och det har inte funnits”, säger Olivia Wigzell. 

Ytterligare en person i Sverige har avlidit i covid-19. Det handlar om en äldre patient vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna.

”Vi känner med de närstående. Vi vet från internationella erfarenheter att det är äldre och särskilt äldre med andra underliggande sjukdomar som får de allvarligaste konsekvenserna av covid-19”, säger Maria Rotzén Östlund, biträdande smittskyddsläkare i Region Stockholm i ett pressmeddelande.

Totalt vårdas just nu fyra personer på intensivvårdsavdelning i Stockholms län som är smittade av covid-19.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer