ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

150.000 bilar riskerar få körförbud 1 maj

  • Foto: Christine Olsson/TT

Nästan 150.000 personbilar i trafik riskerar att få körförbud om de inte besiktas innan utgången av april. Det skriver Opus Bilbesiktning i ett pressmeddelande. 

Det var i slutet av maj 2018 som besiktningsreglerna ändrades och nu ska ett fordon i stället kontrollbesiktas senast 14 månader efter föregående besiktning. 

Enligt Opus Bilbesiktning riskerar omkring 148.500 personbilar nu att få körförbud om de inte besiktas senast den 30 april. 

”En orsak till det stora antalet fordon som riskerar körförbud kan vara att bilägare varit väldigt inkörda på slutsiffra och månad och att de nya reglerna inte är lika tydliga”, säger Tord Fornander, vice vd för Opus Bilprovning, i ett pressmeddelande. 

Ytterligare en delförklaring till den höga siffran kan enligt Opus vara att olika företagsbilslösningar där den som kör bilen inte är den som får kallelsen till besiktning. 

”Å andra sidan är detta förhållande inget som ändrats i och med de nya inställelsereglerna. Men det kan ju vara så att företagens bilansvariga haft svårt att ställa om till de nya reglerna”, säger Tord Fornander.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer